Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülmekte olan gıda denetimleri, Ramazan Ayı öncesinde yoğun bir şekilde devam etmiş olup Ramazan ayı içerisinde de devam edecek. Marketlerde bulunan Ramazan kolileri başta olmak üzere tüketimin artması öngörülen ürünlere özellikle ağırlık verilerek denetimler sürdürülmektedir. Market, Kasap, Şarküteri, Kuru yemişçi, unlu mamüller gibi satış yerlerine ağırlık verilerek artırılan denetimler, ay içerisinde ve bayrama doğru pide fırınları ve pastaneler olmak üzere diğer işletmeleri de kapsayacak şekilde yapılacaktır.
Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürü Özgür MEMİŞ konuyla ilgili açıklama yaparak “ Her yıl olduğu gibi bu yılda vatandaşlarımızın Mübarek Ramazan ayını sağlıklı geçirmesi ve güvenilir gıdaya ulaşabilmesi için yaptığımız denetimler tüm hızıyla devam etmektedir. Bu kapsamda rutin olarak yaptığımız denetimlere ilave olarak, üretim ve tüketimin devam ettiği tüm zaman dilimlerinde, geceleri ve hafta sonları da dahil olmak üzere denetimlerimiz 7/24 esasıyla sürdürülmektedir. Ancak, sağlıklı gıda tüketmek için sadece İl Müdürlüğümüzün yoğun denetimleri yanında Vatandaşlarımızın da bazı hususlara dikkat etmeleri gerekli ve önemlidir.
Alışveriş sırasında bozulma ihtimali yüksek et ve süt ürünleri alırken ve taşırken soğuk zincirin bozulmamasına dikkat etmeleri, alışverişten sonra en kısa sürede buzdolaplarına koymaları gerekmektedir. Bu tip gıdalar sıcak ortamlarda uzun süre bırakılmamalıdır.
Gıda alışverişlerinde, etiketi, son tüketim tarihi olmayan, sağlıksız ortamlarda muhafaza edilen özellikle unlu mamüller ve pastacılık ürünlerini almamalarını, sağlıklı gıda tüketimine alışveriş sırasında başlamalarını önemle rica ediyoruz.
Alışveriş sırasında karşılaştığınız gıda güvenliğine yönelik olumsuzluklar için Bakanlığımızın Alo Gıda 174 hattını arayabilirsiniz. Ramazan Ayının tüm vatandaşlarımız için hayırlı ve huzurlu olmasını temenni ediyorum." Dedi.